top of page

Virtuele Maagband

Revolutionair!

De virtuele maagband is een relatief nieuwe procedure in Nederland die ontwikkeld is als veilig alternatief voor de chirurgische maagband operatie. De effecten zijn echter hetzelfde bij beide maagbanden. Echter kent de virtuele maagband geen pijn, geen wond, geen ongemak en geen kans op complicaties.

De virtuele maagband techniek is gebaseerd op de effectiviteit van de kracht van hypnose. Sinds 1950 ondersteunt veel wetenschappelijk onderzoek dit fenomeen. Uit experimenteel onderzoek is gebleken dat "schijn" operaties en medicijnen vaak net zo effectief werkten als daadwerkelijke operaties en farmaceutische medicijnen.

De virtuele maagband richt zich niet alleen op symptoombestrijding, maar ook op de onbewuste oorzaken van het overgewicht. Dit maakt het effect van de virtuele maagband langdurig tot blijvend is. Deze techniek kan het leven en gezondheid van veel mensen sterk verbeteren zonder de risico's van een operatie.

Door middel van hypnose worden de diepere oorzaken van het overgewicht duidelijke in kaart gebracht zoals emoties, rituelen en negatieve geloofsovertuigingen. Onder hypnose kan jij deze gemakkelijker herkennen, accepteren, verwerken om vervolgens dit los te kunnen laten. Daarna zal ik via suggesties een chirurgische maagband in het onderbewustzijn implementeren. Dit doe ik omdat de sessie is ontworpen om je onderbewustzijn te overtuigen dat je fysiek een maagband operatie hebt ondergaan.

 

Het onderbewustzijn zal denken dat je maag kleiner is geworden en geloven dat je jezelf veel sneller vol voelt tijdens een maaltijd. Natuurlijk zal je bewustzijn weten dat je niet daadwerkelijk de operatie hebt ondergaan, maar dat is goed. Je automatische eetgewoonten worden immers aangestuurd door je onderbewustzijn, dus dat zal de aansturing doen alsof je wel een kleine maag hebt.

Na het virtueel plaatsen van deze maagband leer ik jou om bewust kleine porties te eten in een langzaam tempo. De latere sessies zullen dienen ter ondersteuning van de nieuwe gezonde levensstijl. Er zijn 4 sessies nodig om deze nieuwe levensstijl te integreren. De schadelijke gevolgen van overgewicht zoals diabetes, hart- en vaatproblemen, verhoogde bloeddruk kunnen gereduceerd worden, zodat je jezelf vitaler voelt.

Door de virtuele maagband krijg je weer grip op je leven en op je eigen eetgewoonten. De virtuele maagband zal je een grote mate van zelfvertrouwen teruggeven en je eigenwaarde en levensvreugde zal sterk toenemen. Dus de virtuele maagband gaat veel verder dan alleen afvallen, het zal je levenskwaliteit sterk verbeteren. 

Richtlijnen tot succes!

Om je gewicht goed onder controle te houden is het belangrijk dat je onderstaande richtlijnen volgt. Deze zullen je helpen bij de psychologische impact van je virtuele maagband en daarmee ook je vroegere relatie met eten. Als je deze richtlijnen in acht neemt zal het resultaat groot succes boeken.

  • Eet slechts 3 kleine maaltijden per dag om te wennen aan de maagband, kies voor minder en gezond voedsel. Aangezien je porties drastisch verkleind zullen worden, is het verstandig om te investeren in kleinere borden en kommetjes.

  • Eet traag en bewust en stop met eten zodra je voldaan bent ... Geniet van elk hapje eten, maar eet traag en kauw grondig gemiddeld 20 keer op elke hap. Leg je bestek neer tussen elke hap, of leg je broodje na elke hap neer. Eet bewust en dus niet voor de televisie of onder het lezen, want dan ben je niet bewust van wat je eet.

  • Drink voldoende, zoveel mogelijk calorie-arm, het liefst water en dan minimaal twee liter verspreid over de dag.

  • Beweging! Het is heel belangrijk om 30 minuten per dag te bewegen. Aangezien je minder gaat eten dan voorheen, moet je lichaam het verschil gaan bijwerken uit de reserves en dit gaan verbranden. Je lichaam zal de ongebruikte spieren gaan metaboliseren, je zult dan even spiermassa en kracht verliezen. Bewegen zal je lichaam vertellen dat je de spieren weer wil gebruiken en zal je lichaam dwingen om vet te verbranden. Het allerbeste is om deze beweging uit te breiden door met regelmaat naar een sportschool te gaan, om onder professionele begeleiding de spieren en conditie op een verantwoorde manier op te bouwen. Om dit op een juiste manier te bewerkstelligen heb ik besloten om met Fit-Point in Tegelen zeer nauw samen te werken. http://www.fit-point.nl/  

  • Neem multi-vitaminen. Gebruik aanvullend multi-vitaminen waarin omega 3-vetzuren zitten om je ervan te verzekeren dat je nog steeds alle nodige vitamines binnen krijgt.

  • Koop een nieuw kledingstuk. Koop een kledingstuk in de maat waarvan jij droomt. Het hoeft niet duur te zijn. En wanneer je dit hebt gekocht, hang je het kledingstuk aan de buitenzijde van je kast op een plaats waar je het vaak ziet.

  • Gooi onnodige spullen weg... Bekijk je kledingkast en gooi de kleding die je niet meer aantrekt weg, of breng ze naar een kringloop winkel.

  • Richt een ruimte eens anders in... pas de inrichting van je woonkamer of slaapkamer eens aan zodat je je echt prettig voelt in je nieuwe omgeving.

  • Spreek jezelf vaak positief toe...positieve zelfsuggesties is een bewezen methode van zelf verandering...voel je alsof je doel al verwezenlijkt is!

Hypnotherapie in een rustgevende omgeving.

 

Een maagband

Een chirurgisch geplaatste maagband is een siliconenbandje dat zorgt voor een verkleining van de maaginhoud, waardoor de hoeveelheid voedsel die je in één keer kunt eten, verminderd. De ingreep is een hulpmiddel bij het streven naar gewichtsverlies.

•  •  •

Veel gebruikt bij:

Afvallen  |   Obesitas  |  Overgewicht

•  •  •

Voordelen van de virtuele maagband

Aanpassing van je onderbewustzijn.

Langdurig en blijvend effect.

Geen pijn, geen wond, geen ongemak.

Geen kans op complicaties.

Richt zich ook op diepere oorzaken.

Verandering van levensstijl.

bottom of page