top of page

Mariëlle Stroeken

Hypnotherapeute

Locaties in Belfeld en Velden

Tel. 06 - 5437 5063

Mariëlle Stroeken

Hypnotherapeute

Locaties in Belfeld en Velden

Tel. 06 - 5437 5063

  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon

Astma bij Kinderen


Revolutionaire methode Astma bij kinderen. Het is heel aandoenlijk om te zien. Hoe jonger de kinderen zijn, hoe verdrietiger het is. En als ouder kun je er zo weinig aan doen. Je voelt je zo machteloos. Dat is nog wel het meest vervelend van deze aandoening. Ongeveer 115.000 kinderen lijden in Nederland aan astma of aan een aan astma gerelateerde aandoening van de luchtwegen. De reguliere behandeling van deze astma patiënten via de huisarts of de specialist, bestaat uiteraard voornamelijk uit het toedienen van (soms hele zware) medicijnen. Maar dat kan zeker anders.

Maar al deze medicijnen kunnen bij vooral kinderen, maar ook bij volwassenen, leiden tot ongewenste bijeffecten. Bekende bijeffecten zijn bijvoorbeeld extreme boosheid of woede aanvallen. Maar ook schimmelinfecties in de mond en de luchtwegen, keelpijn en heesheid zijn veelgehoorde klachten van het gebruik van chemische medicijnen. Gelukkig zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de oorzaak van astma. Uiteraard bijna altijd met als doel om deze aandoening te genezen. En uiteraard ook altijd vanuit het perspectief van de farmaceutische industrie, want die zien een grote afzetmark voor hun vaak dure medicijnen. Met andere woorden: ze zoeken vooral naar het antwoord op de vraag welke chemicaliën de symptomen kunnen onderdrukken of de kwaal kunnen wegnemen. Maar wat als de oorzaak nu eens niet fysiek is? Wat als je de oorzaak moet zoeken in emoties?

Psychologisch onderzoek naar vooral kinderastma, heeft namelijk een duidelijk verband aangetoond tussen astma en de hechtingsrelatie van deze kinderen met (vooral) hun moeder. De hechtingsrelatie van kinderen met hun ouders en vooral met de moeder is al vaker een belangrijke factor gebleken bij aandoeningen. Naast astma gaat dat namelijk ook op voor eczeem en andere huidaandoeningen.

Wat is de hechtingsrelatie? De hechtingsrelatie is de emotionele binding (ook wel een energetische binding) van het kind met de ouders, voornamelijk met de moeder. De hechtingsrelatie is letterlijk de “moederband” die wordt gevoeld met het eigen kind. Deze hechtingsrelatie begint al bij de conceptie en ontwikkelt zich verder tijdens de zwangerschap. De eerste maanden na de geboorte zijn ook cruciaal voor de hechtingsrelatie. Kinderen die vlak na de geboorte bij de moeder worden weggenomen, bijvoorbeeld omdat ze te vroeg zijn geboren en in de couveuse belanden, of omdat er een afwijking is geconstateerd, of kinderen waarvan de moeder extreem emotionele ervaringen heeft gehad tijdens de zwangerschap of kort na de bevalling, hebben significant (aanzienlijk) meer kans op het ontwikkelen van astma en eczeem dan kinderen waarbij dit niet speelt.

Emotionele ervaringen Voor de emotionele ervaringen tijdens de conceptie of zwangerschap moet je dan denken aan bijvoorbeeld een zwangerschap als gevolg van een verkrachting, een ongewenste zwangerschap, een echtgenoot die fysiek agressief is of die vreemd gaat tijdens de zwangerschap, een overlijden van een familielid of het getuige zijn van een ongeval of een ander incident. Het kan ook een knallende ruzie zijn geweest. Al dit soort incidenten leidt tot een verstoring van de opbouw van de hechtingsrelatie met het (ongeboren) kind.

Dr. Antony Madrid is een gerenommeerde Amerikaanse psycholoog en hypnotherapeut. Hij ontdekte dat het repareren van deze problemen in de hechting tussen moeder en kind, de astma in 80% van de gevallen laat verdwijnen. De methode die hij daarvoor gebruikt is uiteraard hypnose. De hypnotherapie sessie bestaat uit een drietal sessies met de ouders of met de moeder van het kind. In deze sessies komen de volgende punten aan bod:

Het opsporen van eventuele hechtingsproblemen Deze gebeurtenis(sen) en emoties verwerken en een plek geven en daarna Het creëren van een nieuwe ‘ideale’ zwangerschap en geboorte in de (her)beleving van de moeder. Het klinkt wellicht wat ongeloofwaardig, maar de praktijk wijst het tegendeel uit. 80% van de kinderen heeft dus aanzienlijk minder of helemaal geen last meer van astma, als deze sessies met de moeder zijn uitgevoerd.

Het mooie van de techniek van Dr. Antony Madrid is dat het wordt uitgevoerd met de moeder van het kind en niet met het kind zelf. Dus ook kinderen van een paar maanden oud, kunnen op deze manier van hun astma aandoening genezen, zonder dat de hypnotherapeut met het kind zelf heeft gewerkt. De hechtingsrelatie tussen moeder en kind verwatert gedurende de jaren dat een kind opgroeit. De effectiviteit van deze methode daalt dan ook. De methode werkt dus zeer effectief op kinderen tot een jaar of 8 tot 10. Voor oudere kinderen geldt dat andere therapie vormen kunnen worden toegepast op de kinderen zelf. Deze techniek van Dr. Antony Madrid wordt inmiddels ook in Nederland onderwezen en uitgevoerd.

Voor ouders met kinderen met astma is het dus een absolute aanrader om hier eens verder mee te gaan werken. Heb jij een kind met astma of ken jij iemand die hiermee strijdt? Neem contact met mij op en samen zorgen we ervoor dat ook dit kind in de groep van 80% gelukkigen komt te zitten die met deze methodiek is geholpen. Want medicijnen slikken en chemicaliën inhaleren kan altijd nog, later, als ze groot zijn. Voor andere kwalen waar hypnose misschien niet zo effectief op is.


bottom of page